webmelon logo
Leestijd: 3 minuten

6 WordPress Tips voor betere vindbaarheid op Google

beter vindbaar op google

In dit artikel:

Als je een website hebt die je wilt laten vinden, dan is SEO ontzettend belangrijk. SEO (Search Engine Optimization) is de wetenschap om websites beter zichtbaar te maken in zoekmachines. Hoe wordt he beter vindbaar op Google? In dit artikel geven wij 6 WordPress tips voor betere vindbaarheid op Google.

Tip 1: De juiste zoekwoorden toepassen

De keuze van de juiste zoekwoorden is cruciaal voor een goede vindbaarheid op Google. Het kan echter lastig zijn om de juiste woorden te kiezen. Er zijn verschillende tools die je kunnen helpen bij het selecteren van de meest effectieve zoekwoorden.

Een van die tools is Google AdWords Keyword Planner. Hiermee kun je onderzoek doen naar welke zoekwoorden het meest worden gebruikt en wat de zoekvolumes zijn. Deze tool geeft ook advies over mogelijke alternatieve zoekwoorden.

Een andere optie is om gebruik te maken van Google Suggest. Dit is een functie die suggesties geeft bij het intypen van een zoekopdracht in Google. Deze suggesties zijn gebaseerd op wat andere mensen veelal intypen als ze op zoek zijn naar iets specifieks.

Uiteindelijk is het belangrijkste om te kiezen voor de woorden waarmee jouw doelgroep naar

Tip 2: Relevantie

Als je blogposts wilt schrijven die goed gevonden worden door Google, is het belangrijk om te weten wat je doelgroep zoekt. Schrijf over onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep en gebruik de juiste zoekwoorden. Zo vergroot je de kans dat je blogpost bovenaan in de zoekresultaten staat wanneer iemand een relevante zoekopdracht invoert.

Tip 3: Hoeveelheid content

Als je wilt dat je website hoger in Google komt te staan, is het belangrijk om voldoende (goede) content te hebben. Hoeveelheid is hierbij echter niet alles: de kwaliteit van je content is minstens zo belangrijk. Een paar tips:

– Zorg ervoor dat je paginaโ€™s en blogposts relevant zijn voor wat mensen zoeken. Gebruik daarvoor de juiste trefwoorden (zie tip 2).
– Maak je content leuk om te lezen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van humor of anekdotes. Mensen hebben geen zin in een saaie opsomming van feitjes.
– Zorg dat je content uniek is. Google houdt niet van copy/paste en zal jouw pagina lager laten scoren als ze denken dat je gestolen hebt.

Tip 4: Het doel van je website

Een belangrijke factor die bepaalt hoe goed of slecht je website presteert in zoekmachines is het doel ervan. Als je een website hebt met duidelijke doelstellingen, zal Google deze ook beter begrijpen en jouw site hoger rangschikken in de zoekresultaten. Dit betekent niet dat je per se een doel moet hebben voor elke pagina op je site, maar als je een algemeen doel voor de site hebt, helpt dit de rest van de pagina’s beter te structureren en targetten.

Tip 5: Informatie delen

Als je wilt dat je website of blog hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan, is het belangrijk om regelmatig nieuwe en relevante informatie toe te voegen. Het delen van interessante en nuttige informatie met je bezoekers is een goede manier om dit te bereiken. Wanneer je nieuwe content plaatst, zorg er dan voor dat je deze ook deelt via social media en andere websites. Dit zorgt ervoor dat je meer bezoekers naar je site trekt en uiteindelijk leidt dit tot een hogere positie in de zoekresultaten.

Tip 6: Betere vindbaarheid met AMP

AMP, of Accelerated Mobile Pages, is een technologie die ervoor zorgt dat webpagina’s sneller laden op mobiele apparaten. Dit is belangrijk omdat gebruikers steeds minder geduld hebben en snel wegklikken als een pagina niet snel genoeg laadt. Bovendien zullen pagina’s die AMP gebruiken hoger in de zoekresultaten worden weergegeven, wat betekent dat uw website beter vindbaar zal zijn voor potentiรซle bezoekers.

Deel dit artikel

bestelsysteem kiezen restaurant
Welk bestelsysteem past bij mijn horecabedrijf?
Je zult het in een restaurant vaak bezwaard vinden om alle orders keurig te noteren. Echter, iedere order...
Bekijk artikel โ†’
kosten website laten maken
Hoeveel kost het laten maken van een website?
Het laten maken van een website is niet zo duur als je denkt. Als je weet waar je moet zoeken, kun je...
Bekijk artikel โ†’
content-seo
Welk CMS kiezen voor jouw bedrijf?
Je denkt misschien dat alle content management systemen (CMS) hetzelfde zijn, maar dat is zeker niet...
Bekijk artikel โ†’

Bel-me-terug verzoek ๐Ÿ“ž

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Vul onderstaande gegevens in en we zullen je de eerstvolgende werkdag opbellen.

Tijdsvoorkeur (niet verplicht)

Onze nummer: +31 85 200 6975

Welkom bij Webmelon ๐Ÿ‰

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies ๐Ÿช. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

Chat openen
1
Hallo ๐Ÿ‘‹,
Waar kunnen we je mee helpen?